Online_ITP_foto_McDonald_Lake_from_Apgar_LO.jpg

Online Introductieworkshop

De uitdaging

We leven in ongekende tijden; onzeker, onvoorspelbaar, voor sommigen zorgwekkend en voor anderen in het slechtste geval, misschien zelfs beangstigend. Tijden waarin je echt niet weet hoe je wereld er over zes maanden uit zal zien.

Met betrekking tot je leven en je werk in organisaties word je gevraagd snelle beslissingen te nemen die vaak dramatisch anders zijn, en dit te doen met zeer weinig informatie en op basis van weinig tot geen ervaring. En daar bovenop, in omstandigheden die dagelijks veranderen. Je verlangt mogelijk naar een terugkeer naar ‘de normaliteit’ zoals het was. Je wordt uitgedaagd om je 'hoofd boven water te houden’ en tegelijkertijd een plan te vormen voor een nieuwe, betere, veilige en duurzame toekomst. Dit alles raakt je zowel persoonlijk als professioneel.

‘Snelle oplossingen’ volstaan niet meer en je kunt de zaken niet terugbrengen naar hoe ze waren. Maar wat kun je dan wél doen?

De aanpak

Meer dan ooit vragen deze tijden om een ​​andere benadering van het leven en leiderschap. Het vraagt om een aanpak waarmee je de capaciteit kunt ontwikkelen om:

  • de kansen in elke omstandigheid te identificeren en ermee te werken, hoe lastig en onvoorspelbaar die omstandigheden ook zijn 
  • zowel je intellect als intuïtie toe te passen om informatie te verzamelen, keuzes te maken en gezonde en duurzame actie te ondernemen
  • te navigeren door complexiteit, onzekerheid en het adembenemende tempo van verandering vanuit (zelf)vertrouwen, helderheid en rust


Je wordt gevraagd om vertrouwd te raken met het niet vooraf weten van alle antwoorden. Om de vele lagen van informatie die in een situatie beschikbaar zijn te kunnen identificeren en van daaruit snel naar de kern te kunnen gaan van wat er gaande is. Om daarna je volgende stappen te nemen.

De Transformational Presence benadering biedt je krachtige en praktische kaders en tools om je te helpen deze capaciteiten te ontwikkelen, waardoor je in staat bent te leven en te leiden met meer veerkracht in deze ongekende tijden.

“De kracht van dit werk zit hem in de eenvoud” – Mieneke van der Wal, managing director en organisatieadviseur

Wil je meer weten?